De herfst is aangebroken.

Z o, even een stukje voor op de site schrijven.

Als ik het nu eens bij hou, dan gaat het ook sneller natuurlijk. Wel nu, we zijn op zoek gegaan naar een paar kozijnen. Voor het vakantiehuisje. Die liggen opgeslagen in het “Brug-huis”. Of beter gezegd, “het huis met de brug”. We hebben er een paar gevonden. Maar niet alles wat we nodig hebben is daar te vinden. Maar twee zullen er mogelijk voldoen, en dan moeten we er  nog maar een kleintje bij kopen. Mooi voor in de badkamer. Dan is daar ook gelijk licht en ventilatie! Nu zijn die kleinere ramen ook niet zó kostbaar! Tevens is de aanbouw van dit huis weer recht gezet! Hij was in al die jaren toch iets verzakt aan het uiteinde. De man van de graafmachine had voor mij een speciale “krik” te leen om dit soort klussen te doen. Totaal is het huisje nu zo’n 6 centimeter  opgedrukt aan een kant. Hij staat nu een paar minimeter te hoog maar zal door de inrichting wel weer iets dalen en zo recht komen te staan. Raar gezicht hoor als je met gekraak een huis omhoog ziet komen. Je denk in eerste instantie dat de oplegging in de grond wordt gedrukt. Na veel twijfel ben ik toch blij dat ik het gedaan heb. We beginnen zo tenminste weer met een rechte vloer!

Ook zijn we begonnen om het “Belhuis” in te richten voor de Outdoor Activiteiten. Zo komen alle spullen bij elkaar te staan en is alles ook overzichtelijk bij elkaar terug te vinden. Deze ruimte is ook goed af te sluiten, en het hele jaar goed bereikbaar. Eerst zijn we maar eens begonnen om alles wat er niét in hoort weg te zetten. Er is destijds alles maar in gegooid door de verhuizer. Wij hebben het daarna allemaal al een paar keer  “verplaatst” (in ons handen gehad zal ik maar zeggen)en nu moet het maar eens op de juiste plek komen te staan. Doordat we er nu ook een stroomkabel naartoe hebben gelegd kun je er ook het hele jaar wat zien, en doen! De garage krijgt op deze manier weer wat leefruimte en als we iets nodig hebben kunnen we het daar ook vinden(hoop ik )! Dat is wel het nadeel als je overal wát hebt liggen en niet goed weet waar je het gelaten. Van het weekend nog een groot rek opgezet, daar kan nu van alles in, kratten/dozen etc. Ook de kano’s en de fietsen met alles wat daar bij hoort zoals helmen en reddingsvesten e.d. komen zo mooi bij elkaar te liggen. Maar ook de sneeuwschoenen, langlauflatten, stokken, hengels voor zomer maar ook voor de winter, sparks en ga zo maar door! Ook komt daar mijn Jeep te staan voor de safari’s!

De herfst begint hier al aardig zijn best te doen, de mooie rode en gele kleuren kondigen zich al flink aan. Prachtig, gewoon! Maar ook de aankondiging van de winter, en dat duurt gelukkig nog even. Wel zijn we inmiddels klaar voor de “parkering”. De rommelige berg puin die was overgebleven na de aanleg van de aardwarmte werd een steeds grotere doorn in ons oog! Nu Bert klaar was met zijn bloemen perk kon dit klusje niet achter blijven! We hebben een stenen rand doorgetrokken om het parkeer gedeelte heen. Doorlopend om de “vuurplek”. Gevlakt en uitgevuld met zand. Nu is er ook stroom naar toe voor de motorverwarmingen en om de parkeerplaats te verlichten. Het gaat er nog eens op lijken. Leuk wanneer je aankomt rijden. Van het voorjaar zullen we er nog een laagje grind over laten gooien, dan hebben we ook veel minder zand binnen.

Wordt vervolgd……………..,

5 comments to De herfst is aangebroken.

  • Karin

    yep!,
    Maar het ziet er nog zonnig uit op de foto’s.
    Hoe is het met het zweeds?
    Ik weet inmiddels een woord via de tv-series: ingenting!
    Groet Karin

  • hanny en rik

    Jemig jongens wat is er weer veel gedaan. Ziet er allemaal gelikt uit. Hopelijk blijft de echte winter nog een beetje uit, want het werkt wel fijner zonder sneeuw lijkt me.
    Dat was een goed plan, om alles in het belhuis te parkeren. Werkt straks vast prettiger.
    Hier alles rustig, zelfs het weer !
    Groetjes en spreek je gauw.

  • erna

    jeetje jullie gaan maar door, goed hoor en het resultaat is er ook naar als ik de foto’s zie.hier is de herfst nu ook ingetreden met mooi zonnig weer maar wel fris.
    groetjes Erna

  • Mirjam Soonieus

    Hallo Luitjes.
    Het ziet er weer leuk uit. Ook leuk dat er een vuurplaats is want dat is altijd leuk al je lekker kan prutsen met een kampvuurtje.
    Maar zo te horen hoeven jullie je ook niet te vervelen van de winter en zijn jullie wel druk bezig om zo orde op zaken te stellen.
    Had ook niks anders verwacht.
    Groetjes uit een winderig maar mooi herfstachtig Den Haag
    Mirjam en de rest. :-)

  • Ageet

    Die vuurplaats… geweldig! :)

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>