Fiets&Wandelbeurs 2014

Hallo allemaal, en met name de -Fiets&wandelbeurs- bezoekers. Zij bedankt voor hun komst. Voor ons was dit voor de eerste keer een beurs waar je als eigen bedrijf op staat. Rudy heeft het erg naar d’r zin gehad op de beurs. Zij heeft dan ook hoofdzakelijk de voorbereidingen gedaan. Het maken van een fotoboek, de dia presentatie van ons eigen bedrijf en de samenwerking met de college van Sifferbo en de provincie Dalarna. Uitgerust met de nodige documentatie en met de nodige soft en hardware heeft zij op de beurs haar “mannetje” gestaan. Een super leuke ervaring, voor herhaling vatbaar aldus Rudy. Ook de “sponsoren” de provincie Dalarna waren zeer blij met haar optreden.

Bij aankomst thuis liep het iets minder. Door het missen van de trein van onze hulp, was ik te laat terug omdat ik haar weg gebracht had naar Västerås. Doordat de telefoon  uit was gegaan was er terecht Paniek in de tent! Omdat ze niet wisten waar ik was gebleven. Gelukkig is alles toch weer goed gekomen.

Nu afwachten wat de reacties zijn van de beurs gasten.

Ondertussen hebben wij hier niet stil gezeten. Terwijl Rudy op de beurs stond en een paar bedrijfsdagen bezocht zijn hier de laatste gasten weer uitgezwaaid. Alle kamers zijn schoongemaakt, bedden verschoond en alle lakens, handdoeken en badmatten zijn weer gewassen en gestreken voor de volgende gasten.

Ook het vakantie huisje heeft weer een zet in de goede richting gekregen. De wanden voor de tweede slaapkamer zijn geplaatst, geïsoleerd en dicht. De slaapkamerdeur kan erin. Nu het “kleinere” werk zoals de naden en randen, lijstwerk rond de deuren, ramen plafond en vloeren kortom de tijdrovende zaken zijn nu aan de beurt. Maar we krijgen wel steeds meer een beeld hoe straks het definitieve plaatje er uit komt te zien.  Wij hebben er in ieder geval een goed gevoel bij.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nog even een stukje over de winter hier. Net als in Nederland worden hier nog steeds de meest rare records gebroken. De temperatuur zit nog steeds rond het vriespunt (veel te hoog dus). Alle ski orden hebben de grootste moeite om de pistes begaanbaar te houden. Zaken die hier normaal niet aan de orde zijn. Normaal is er sneeuw in overvloed in deze tijd van het jaar. Zelfs de beroemde Vasaloppet. Is met moeite doorgegaan. Er is met helikopters  sneeuw aangevoerd uit het noorden! Deze langlauf loop gaat over een lengte van 90 km van Sälen tot Mora. Je kunt hem vergelijken met de 11 steden tocht in Nederland. Met dat verschil dat zo vaak als hij doorgaat in Nederland, zo vaak is hij afgelast in Zweden!! Volgend jaar is hij gelukkig eerder. Door de wereld kampioenschappen schansspringen in Falun in 2015. De Vasaloppet is hier een waar landsfeest. Beroemd geworden doordat een Noorse koning, in de winter, via deze weg gevlucht is tijdens een oorlog om te ontsnappen aan zijn vijand. Maar nog even en de winter is ook hier weer voorbij en beginnen we weer aan een nieuw zomer seizoen! De eerste narcissen laten hun puntjes al weer door de sneeuw steken, zo ook de krokussen en de sneeuwklokjes. Ja, laat nu het voorjaar maar doorkomen! Zo’n kwakkel winter is ook niets!

Groeten aan alle “volgers”…….

4 comments to Fiets&Wandelbeurs 2014

  • Wim & Marjan

    Hoi Rudy en Marcel,

    Zitten in zo’n zonnetje is niet verkeerd. Ik hoop dat de beurs inderdaad wat heeft opgeleverd. Ik zie dat de stuga ook al opschiet. Deze zal net als de rest best mooi worden. Werk ze en ook wij gaan op naar de lente. (wordt het deze week ook)

    Groet Wim.

  • Annemarieke

    Hoi Rudy, helaas de vakantiebeurs ofwel fiets en wandelbeurs gemist. Ziek! Hop dat het jullie veel aanloop gaat bezorgen!
    Gelukkig dus dit jaar ofwel winter geen ellende door hevige koude en sneeuw zoals jullie eerste winter! En konden jullie lekker door met het huisje! Ziet er op de foto’s goed uit!

    Liefs Annemarieke

  • klms

    Hallo daar!
    Goed gedaan, Rudy. Fijn dat de beurs bevallen is…
    Wel benieuwd naar het verhaal van de thuiskomst!
    Huisje ziet er goed uit, in mei klaar moet lukken!
    We “spreken” elkaar snel. Op naar de lente!
    Xxxx

  • Mirjam Soonieus

    Leuk te lezen dat de beurs een succes was.
    Zo te zien worden de huisjes ook een succes het ziet er goed uit.
    Strak bezig hoor en geniet van het zonnetje.
    groetjes Mirjam xx

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>