Hallo Lezers!

Dat is lang geleden hé! Ik las net dat de laatste berichtgeving van 24 dec. 2013 was! Maar daardoor is er inmiddels wel weer een hoop gebeurt! De jaarwisseling al lang achter de rug natuurlijk. Samen gevierd met een gast die hier kwam om te schaatsen en te skiën! Maar helaas geen van dit alles! Sinds dik 20 jaar geen witte kerst, en na 35 jaar zonder sneeuw het nieuwe jaar in! Je ziet, we kunnen hier veel regelen voor iedereen, maar de natuur is en blijft de natuur. Maar de pret heeft er niet onder geleden moet ik zeggen! Maar een witte kerst en Nieuwjaar is toch wel veel leuker!

Op dit moment hebben we gasten die komen om te sneeuwschoen wandelen. Zij hebben meer geluk, het sneeuwt inmiddels bijna aan een stuk door. Dus aan sneeuw geen tekort meer. Wanneer alles bevalt komt hij volgend jaar met een groep hier naar toe. Dat zou natuurlijk mooi zijn. Alle wandelingen worden nu direct in GPS gezet. Zodat je hem onder begeleiding van een “Tom Tom” zou kunnen lopen. Zo hebben wij er ook nog wat aan voor de eigen gasten.  Vrijdag reizen ze weer naar Nederland terug per trein, zoals ze gekomen zijn! Van het weekend komt er tevens een ander stel. Jullie zien, de klandizie begint aan te trekken. Het geeft de burger moed, en het komt goed uit in de begroting. Ook is de luxe kamer uitgehuurd met Valentijn! Iemand die zijn vriendin wil verwennen denken we. En met de krokus zijn de kamers weer in de verhuur. Verdere opsomming zal ik jullie besparen. (We zijn weer een paar weken verder, en ze komen terug, het was tevens erg gezellig!)

De verbouwing is mede door de liesbreuk de afgelopen weken op een waakvlammetje geweest. Behalve dan toe mijn zwager hier kwam, samen met Rudy haar zus en haar vader. Hij wilde het hier wel eens in de winter zien. Dus onder begeleiding van de twee andere is hij hier naar toe gekomen! Op de dag voor aankomst is gelukkig de eerste sneeuw gevallen! Geluk komt dus toch met de jaren……….. Maar om even op de verbouwing terug te komen, mijn zwager heeft een groot deel van de verloren tijd ingehaald! Helaas was ik nog niet in vorm.  Dus naast wat licht zaag- en denkwerk, is hij alleen bezig geweest! Mijn schoonvader was verantwoordelijk gesteld voor de verwarming op div. locaties! Het aanvoeren van hout voor de houtkachel maakte het gemakkelijk om het ergste kou uit het huisje te houden. Dit lukte beter toen uiteindelijk het plafond dicht en geïsoleerd was. Ook de openhaard en houtkachel in huis was voor zijn verantwoording. Het was een gezellige week waar veel werk in is verzet! (Inmiddels zijn er een aantal deuren geplaatst en is het plafond afgewerkt. De opening voor het nieuwe seizoen is nog steeds op schema!)

Rudy gaat van de week voor sollicitatiegesprek! Met de gemeente praten om op school weer haar steentje bij te dragen aan het onderwijs. We zijn benieuwd wat er uit komt rollen? Leuk voor haar om ook eens even ergens anders te zijn. Zo heb je weer eens wat te vertellen aan elkaar. En daarnaast is het extraatje ook welkom natuurlijk. Als oproepkracht wanneer we het niet te druk hebben. Geen vaste aanstelling dus. (Inmiddels zijn de gesprekken achter de rug, en is nu het wachten op een laatste formulier… alles nog positief dus!)

Het laatste nieuws, de Olympische spelen zijn inmiddels begonnen! Het weer blijft matig qua temperatuur, voor Zweedse normen dan. Rond het vriespunt, twintig graden te hoog voor deze tijd van het jaar! Maar wel goed voor de energie rekening natuurlijk. Als er maar voldoende sneeuw blijft voor onze gasten. Misschien krijgt de natuur nog een stuiptrek aan het eind. Maar voorlopig blijft het zo als we de voorspellingen zien. Volgend jaar dan maar weer, een lekkere winter met goede vorst en een blauwe lucht!

Begin volgende maand staat Rudy op de Fiets en Wandelbeurs in de RAI te Amsterdam! Samen met een collega en een aantal mensen van de provincie Dalarna (Zweden)vertegenwoordigen zij de stand!  Er wordt gelijktijdig een wandelboekje geïntroduceerd door de provincie. De makers staan daar tevens namens onze provincie. Dalarna ontbrak nog steeds op deze belangrijke beurs. Andere provincies staan daar al langer. Terwijl Dalarna toch wel de “Hoge Veluwe” van Zweden is! Dit is ons inmiddels ook vaak bevestigt door ervaren Zweden gangers.

Verder even niets te melden, hoop op een goede tijd, daar in Nederland, en tot de volgende keer!

7 comments to Hallo Lezers!

  • Ageet

    Goede berichten! Wat fijn voor jullie!

  • ineke

    Wat fijn voor jullie dat jullie een hoop gasten hebben en krijgen.
    Komt helemaal goed daar volgens mij.
    Mooie laatste foto trouwens.
    dikke kus uit IJmuiden xxxx

  • Mirjam Soonieus

    Hallo Luitjes

    Leuk weer even van jullie te horen.
    Geloof dat ik ook maar even naar de fietsen wandelbeurs ga, gezellig.

    groetjes Mirjam

  • rik en hanny

    Ik wou dat ik zo’n zwager had.

    Groetjes,

  • Nannie

    Hallo Marcel en Rudy,

    Al een poosje niet meer op jullie site gekeken. Met de prachtige foto’s op de beurs en Rudy’s enthousiasme zal t zeker voor de noordelijke vakantieganger een trekpleister zijn ;-)
    Mocht Rudy in Tiel komen, er zijn nog 2 dozen met schoolspullen die voor individuele lessen goed te gebruiken zijn.
    Groetjes en veel succes Nannie!

  • Annemarieke

    Top dat je ondanks de lichamelijke uitval zo op schema zit!
    Liefs Annemarieke

  • At en Elly Verschoor

    Hoi Marcel,
    Wij hoorden gisteren dat het na alle verbouwingen, het steeds beter gaat met jullie bedrijf. Want we hebben gisteren de fiets en wandelbeurs bezocht en hebben natuurlijk met Rudy gesproken. Jammer dat jij er niet was, maar we hoorden dat het met jou ook weer goed gaat. Je moest op de winkel passen, hoorden we. We zijn dus weer op de hoogte. Trouwens we lezen jullie berichten altijd met veel plezier.
    Groetjes en veel succes verder, At en Elly

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>