Even bijpraten,

Zo eerst even het laatste bericht door gelezen “hij brandt”, goh wat is er inmiddels weer veel gebeurt! Ja, ga emigreren en je hoeft niet stil te zitten………..! Zal proberen jullie weer “even” bij te praten. Goed, we waren druk met het gedeelte reclame! En het huisje (Gamla consum)was ook onderhevig aan een fikse opknapbeurt!

De folders zijn inmiddels binnen, (Nederlandse) vrienden van ons, die de maand november in Nederland hebben doorgebracht hebben ze tussen de flessen wijn e.d. meegenomen. Inmiddels liggen ze ook al op verschillende plaatsen verspreid. Het toeristen bureau was/is er erg blij mee! Nu maar afwachten hoe de reacties zijn in de praktijk? Tevens zijn we nog druk met de Wandel en Fiets beurs in de RAI, Maart 2014. Onze provincie, Dalarna, de “Hoge Veluwe” van Zweden staat niet op deze beurs. Andere provincies wel, onbegrijpelijk! Maar we doen ons best met een aantal anderen om hen er van te overtuigen wat de belangrijkheid van deze beurs is op wandel- en fietsgebied. We wachten nu op een antwoord. Ze willen wel maar het budget is er niet…..zeggen ze, nou die vlag gaat niet op gezien wat ze uitgeven aan (in onze ogen) nodeloze dure projecten, moet dit wel kunnen. Zo niet, gaan we zelf met onze collega’s van het “fietsrondje”! Er komt dit jaar ook een wandelboekje uit op de beurs met wandelroutes uit ons gebied, dusssssss……!    Goed tot zo ver even het verhaaltje PR.  Net voor het plaatsen van dit stukje  gehoord dat Dalarna mee wil doen met de wandel en fietsbeurs. Zij gaan een beurs paviljoen huren. In januari hebben we overleg.

Even een ander verhaal, niet ernstig maar toch wel even het vermelden waardig om alles compleet te houden. Zit op het moment te herstellen van een “onverwachte” liesbreuk operatie. Van de zomer kwamen de eerste kenmerken van een liesbreuk. Nu was het niet zo spannend, maar bij een bezoekje in oktober bij de huisarts toch maar meegenomen op het lijstje. Ja, het was duidelijk een liesbreuk volgens de beste arts. Hij zou het doorsturen naar het ziekenhuis  in Falun en deze zou binnen twee maanden een oproep versturen voor controle/gesprek aldaar. Daarna word je binnen drie maanden geholpen…… dus je snapt ik was al aan het rekenen 2 +3 maanden…. wanneer dit allemaal zou gaan plaats vinden. En dan nog 6 weken herstel. Kwam niet helemaal goed uit, maar goed, gezondheid gaat voor alles. De huisarts vroeg nog wat ik er mee wilde? “Wilde?” Ja,wil je er aan geholpen worden? Het is hier gebruikelijk dat ze het langer laten zitten tot je een “knappe” breuk hebt!!! Nou nee, waarom wachten, dat leek hem ook, maar ik moest wel melden dat ik er last van had anders sturen ze je weer weg bij het ziekenhuis…………

Goed, terwijl ik vorige week na een dag klussen het vakantiehuisje op slot draaide ging de telefoon, het ziekenhuis van Mora! Of ik volgende week kon komen? Even moest ik alles rangschikken, komen? Hoe bedoeld U? 7.15 uur en dan zou ik gelijk geholpen worden! Dit ging me even te snel…….. hoe zat het dan met de controle en dan die drie maanden? Ik zou toch naar Falun gaan? Nee, er was een plekje vrij, en er kwam een chirurg uit Falun, dusssssss? Ja het was wel erg vroeg, kwart over 7, ruim twee uur rijden en niet weten hoe het weer zou zijn. Maar het kwam wel goed uit wat de tijd betreft. Dus doen maar! Ik zal jullie verder het hele verhaal met de lieve zusters besparen, maar ik kon om 12.45 weer naar huis, kant en klaar! Dat is nog eens service. Nu moet ik de komende tijd (6 weken)natuurlijk rustig aan doen, maar alle tijd nu om dit soort stukjes te schrijven!

Vakantiehuisje: Ook daar hebben we niet mee stil gezeten. Een deur is geplaatst en ook een dubbel raam en het raampje voor de badkamer is geplaatst. Tevens is er een stukje van de onderkant van de gevel vervangen. Deze buitenwand was jarenlang natgeregend en gespat door het ontbreken van de dakgoot en ook de zon kon daar slecht komen. Inmiddels is de binnenzijde van de uitbouw voorzien van speciaal papier en isolatie materiaal. Door de oproep van het ziekenhuis moesten we het schema natuurlijk wel omgooien. In januari komt er onverwacht hulp. Dus moest ik zorgen dat er wel spullen waren om te klussen! Die zijn er inmiddels dus dat kan gewoon doorgaan. Het huisje moet toch af zijn in Mei! Ook het hout voor de binnenwanden is er, het kan er dus op gaan lijken straks. Alleen de taakverdeling zal in die klusweek niet helemaal gelijk zijn………..! Hopelijk krijgen we de uitbouw dan (slaapkamer en badkamer)geïsoleerd en dicht! We merken nu met de wanden al verschil maar er zit nog geen plafond in! Weg warmte………… ook daar kan zó een kachel niet tegenop stoken! Maar als je een beetje door gaat krijg je het vanzelf wel warm.

Eerst nog de feestdagen door. We zijn met kerst uitgenodigd! Een leuke onderbreking met deze feestdagen. Onze eerste gasten komen tussen Kerst en Oud en Nieuw. Dus met Oud en Nieuw kan ik de oliebollen weer bakken! Staat altijd zo gezellig op oudjaaravond! Dan kan de sjoelbak ook weer van zolder! Maak er iets moois van!

Groeten en fijne feestdagen allemaal!

5 comments to Even bijpraten,

  • ineke

    wat een leuk verhaal weer.Hoorde gister pas van pa dat je geopereerd bent.Echt niets tillen hoor en zwaar werk doen, des te eerder is het over.Sneeuw is ook bijna weg, hoorde ik.
    Wens jullie ook fijne dagen, maak er wat moois van.
    Dikke kus van ons drietjes xxxx

  • Wim & Marjan

    Hoi Rudy en Marcel.

    Rare lui die Zweedse doktoren. Maar gelukkig is alles weer in orde. Bedankt voor jullie mooie kaart. Hele fijne feestdagen en een goed begin.

    Groet,

    Wim & Marjan

  • Annemarieke

    Hele gezellige dagen! En inderdaad Rudy ‘zit’ die 6 weken uit en echt niet tillen, zelfs geen wasmand……anders heb je kans op herhaling :(

    Liefs Annemarieke

  • Mirjam Soonieus

    Hallo Luitjes
    Gelukkig is een liesbreuk geen lange ziekenhuis opname alleen moet je er wel echt de tijd voor nemen om goed te herstellen.
    Die zes weken zijn echt wel nodig. Dus het zware werk uit handen geven, ook al is dat moeilijk. Sterkte!!
    groetjes Mirjam en Rob

  • Ivonne

    Wat een enorm verschil met hoe wij de vakantiehuisjes hebben gezien. Wat hebben jullie weer enorm hard gewerkt. Echt leuk om daar te mogen verblijven.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>