Hij Brandt!

Beste allemaal,

“Even, een stukje schrijven voor de site”, zeg ik dan tegen Rudy, maar dat “even” kan ik meestal wel weg laten! Het kost altijd weer meer tijd dan je denkt. Ik zal dat wel nooit leren……. Het is zondag middag, te laat om nog iets groots te gaan doen, en de verkoudheid is nog niet helemaal weg getrokken, dussss dan maar achter het toetsenbord.

We hebben een rommelige week achter de rug. Nu moet ik het goed zeggen, we hebben een wat andere week achter de rug dan anders. We zijn weer een nieuwe weg ingeslagen. Een niet zo héél vreemde weg hoor. Maar de weg van de P.R. (reclame). Ooit moet je er aan geloven. Maar voor ons een leerproces. We zijn druk geweest met een foldertje in twee talen. Plus een nieuwsbrief(de meeste hebben hem wel gehad denk ik). En we zijn in voorbereiding voor de fiets en wandel beurs van volgend jaar maart, in de RAI te Amsterdam. Nu de griep en verkoudheid ons toch te pakken had was het mooi een gelegenheid om ons daar in te bijten. Dat wil niet zeggen dat het vakantiehuisje stil staat hoor!

Het maken van een nieuwsbrief en folder zijn “leuke” uitdagingen. De folder hadden we al in grote lijnen klaar liggen. Maar wanneer je er echt voor moet gaan zitten, komt er wel wat meer bij kijken. Wat denk je van de zwaarte van het geheel (Dpi’s), en alles moet recht en evenwijdig van de vouwlijnen. Gelukkig hadden we hulp van een neef van ons. Hij heeft al heel wat meer met dit bijltje moeten hakken! Zij hebben al geruime tijd een bedrijf dat compleet ingerichte tenten verhuurd. Hollandtent, kijk maar eens op internet! Dan zie je dat zij al wel een paar stappen verder zijn dan wij. Door zijn hulp is nu de drukker bezig met het drukken van de folder in het Nederlands en Zweeds. Nog iets, “Het Zweeds”, we hebben onze Nederlandse folder laten vertalen door een Nederlandse( die al langere tijd in Zweden woont). Prima, maar daarna nog door een Zweedse vriendin van ons laten doorlezen! We kregen een flink aangepaste tekst terug……! Uiteindelijk zijn we nog langs het toeristenbureau gereden om ook hen er nog eens een kritische blik op te laten werpen, je snapt het zeker al? Weer een geheel nieuwe folder….., maar nu laten we het maar zo, zij weten vast wel hoe je in deze wereld er over moet schrijven. Ook een advertentie in een belangrijke brochure die in heel Zweden bij de VVV’s en aanverwante bedrijven komt te liggen. Ook die moest natuurlijk weer door de molen, maar ook deze is vandaag weg gestuurd. Nu nog de fiets en wandelbeurs!

Wel leuk is dat er steeds meer aanvragen binnen komen voor volgend jaar zomer, leuk gevoel geeft dat! En natuurlijk ook hard nodig, als je snapt wat ik bedoel. We zijn zelfs serieus benaderd door een reisorganisatie. Zij bieden reizen aan met een milieu vriendelijke achtergrond! Het zou om een groep gaan, en zou voor de winter gelden! Met name sneeuwschoen wandelen heeft de aandacht bij hun! Dat zou natuurlijk erg leuk zijn. En daar we maatwerk zouden kunnen leveren denk ik dat we ze een fantastische week kunnen bieden. We zijn benieuwd wat er uit komt rollen?

Daarnaast zijn we natuurlijk druk met het huisje! Hier hebben we inmiddels de balies uitgehaald. We proberen ze  zo heel mogelijk te behouden. Maar met die grote spijkers die ze hier vroeger gebruikte is dat nog een hele klus.

 

De  kachel is weer geplaatst. Met hulp van vrienden hebben we de klus weten te klaren. Na toch nog een extra schilderbeurt en de randen en naden afgekit te hebben kunnen we hem gaan branden. Eerst wel even goed laten drogen. Maar eindelijk op zaterdag middag kon de vlam erin.

Ook waren we er nog steeds niet uit hoe de indeling nu moest worden. Vele mogelijkheden hadden de revue al gepasseerd. Dus hebben we vrienden er maar eens over laten buigen. Zij hebben een leuk vakantie park met huisjes. Zij weten des te beter hoe je op een efficiënte manier om kunt gaan met de ruimte. We zijn er uit! Er komen twee slaapkamers in, een open keuken en natuurlijk een huiselijke kamer het de bewuste houtkachel! Ja we hebben er echt een goed gevoel bij! Het gaat helemaal goed komen!

Ook is de vorst hier weer aangekomen, en dat houd in dat er dan altijd weer snel nog wat zaken geregeld moeten worden! Wat dacht je van de boot uit het water hijsen, en de laatste lossen spullen weg die buiten liggen. Waterbakken legen. En (bijna)overal de accu’s uit verwijderen, opladen en vorstvrij opbergen. Normaal doe je dat natuurlijk al veel eerder, hier is dat nog steeds niet helemaal onder controle helaas. Maar het is uiteindelijk weer gelukt en er is nog geen sneeuw, wel is het meer al dicht (gevroren). Dus laat de sneeuw nog maar even weg blijven, des te mooier ijs hebben we………, wat een schaatsbaan voor de deur!

Tot de volgende keer!

7 comments to Hij Brandt!

  • Annemarieke

    Wat ziet het er geweldig uit! Mooi die kachel en top dat hij het goed doet.
    En dan die boekingen! Geweldig ik ben echt enorm trots op jullie doorzettingsvermogen! Liefs Annemarieke

  • rik en hanny

    Prachtige Gamla Consum! En wat brandt hij mooi.
    Lekker stoken dan wordt het behagelijk warm, en kunnen jullie door met klussen in het huisje. Hoop voor jullie dat inderdaad de sneeuw nog even wegblijft.
    Groetjes Hanny

  • Mirjam Soonieus

    Wat ziet de kachel er weer mooi uit en lekker warm als je er van de winter wil gaan klussen.
    Wat de PR betreft langzaam maar zeker komen jullie er wel. Het heeft nu eenmaal zijn tijd nodig. De folder zou ook een stuk helpen.
    Goed te horen dat jullie al weer nieuwe boekingen hebben voor de komende zomer. Super!!!
    dikke knuffel uit het haagje.

  • george

    sjongejonge….mooi hoor ! Iris ( en wij allemaal ) zijn trots op jullie !

  • Karin

    Wat een goed idee om een nieuwsbrief rond te sturen.
    En ik hoop voor jullie dat de reisorganisatie met jullie in zee gaat! Succes!
    Groeten Karin

  • Nannie

    Hallo Rudy en Marcel,

    Heel veel bewondering voor jullie doorzettingsvermogen en de smaakvolle wijze waarop alles wordt opgeknapt.
    De nieuwsbrief inmiddels doorgestuurd naar vrienden en kennissen.
    Wie weet ;-)
    Hier inmiddels iedereen in de sinterklaassfeer. Nog 1 nachtje en dan is het weer zover.
    Hartelijke groet, Nannie

  • Ivonne

    Hoi,

    de folders waren mooi op tijd voor de kerstfair. Helaas was er weinig interesse voor, maar dat gold niet alleen voor jullie folders, dat gold eigenlijk overal voor. De meeste mensen, inclusief mijzelf hebben qua omzet een beroerde fair gehad. Maar goed, ik heb het in ieder geval geprobeerd en de folders stonden mooi op het foldertafeltje. Niet geschoten is altijd mis. Zou wel heel gaaf zijn als jullie in de Rai kunnen staan.
    Mocht je hulp nodig hebben achter de kraam, moet je het maar laten weten.

    Fijne feestdagen.
    Ivonne

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>