Het zomerseizoen is begonnen!

Hallo Allemaal!

Ja,…  daar zijn we weer. Midden in het seizoen even tijd gemaakt voor de vaste lezers. Die ons altijd weer trouw volgen en vaak een aanmoedigende reactie sturen. Of zo maar een mailtje om te laten weten dat zij ons nog niet vergeten zijn.

Nu het klussen aan de Herrgård zo goed als klaar is zijn het meer de klusjes achter de schermen geworden. Zoals bijvoorbeeld een extra aansluiting voor een tweede wasmachine. Betere verlichting in de wasruimte, kelder en op zolder. Een buitenkraan plaatsen, en de tuin onderhouden. De wasruimte kan sowieso wel een opknapbeurtje gebruiken. Een pot muurverf doet al zeker wonderen! Want nu het seizoen eenmaal begonnen is, wordt deze ruimte druk door ons bezocht! Gelukkig maar…..!

Ook zijn we nu echt begonnen aan het eerste vakantie huisje. Het oude winkeltje gaat een vakantie huisje worden voor ongeveer vier personen. Een deel van de oude inrichting willen we zeker behouden. Maar we zullen ook een deel moeten offeren. Er zal ook een eetkeuken geplaatst worden met daar tegenover de badkamer. Doorlopend naar de slaapruimte kom je langs de oude kachel. Die aardig wat warmte geeft. Zeggen ze…………….. Daar omheen komt er een zit mogelijkheid. Een tafel voor spelletjes of om aan te eten. Rondom uitzicht naar alle kanten. Dus we moeten nog wat ramen plaatsen. Want wie wil er nou geen uitzicht op het meer.

 

Op dit moment zijn we voornamelijk met de buitenkant van het huisje bezig. Dak moet dicht en de buitenkant moet natuurlijk nieuwe verf.

 

 

 

 

 

Zo mooi de natuur ook kan zijn, hij kan ook zijn harde kant laten zien. We hebben een vogelnestje van de grauwe vliegenvanger naast de deur, zo mooi, en een flink aantal zwaluw nesten in het boothuis. Maar twee dagen terug troffen we er een roofvogel aan die heel wat zwaluwen  te pakken heeft gehad. Ook een aantal nesten had hij geplunderd. Werkelijk overal lagen er veren en resten. Om op nog onverklaarbare rede is hij in het boothuis terecht gekomen! Mogelijk tijdens een achtervolging kwam hij daar. De volgende dag bleek er nog maar een nest te leven. Inmiddels heb ik beiden ouders gesignaleerd! Hopelijk gaat dat nog goed komen? Zo is de natuur zullen we maar zeggen.

De bruiloft was fantastisch! Erg blije gasten, en door het bruidspaar is onze Royal room getest! Een mooiere inwijding kunnen we ons niet wensen.

Ik moet zeggen dat we niet mogen mopperen over de recensies van onze gasten. Nog nooit zo een positief gevoel gekregen. Tot nu toe 100% blije klanten. Beter kunnen we ons niet wensen. Vrijdag komen de volgende. Voorlopig hebben we dan gasten tot half augustus.

 

We zijn ook bij de golfbanen hier in de omgeving geweest. Er liggen er drie op ongeveer even lange afstand van Lövsjön . Wij zijn geen golfers, maar ik moet zeggen dat de banen er netjes uit zien. Dus wie eens op een andere baan wil spelen kan hiervoor ook bij ons terecht.

Verder zijn we nu al bezig met plannen voor het winter programma. Waarin er vele mogelijkheden zijn. Ook een romantische/avontuurlijke toch per paardenslede, door de dik besneeuwde bossen, hoort dan ook tot de mogelijkheden!

Sinds twee weken hebben we ook een prachtige picknick tafel staan. Samen met mijn schoonvader ben ik daar druk mee geweest. Twee mooie parasols erin maakt het helemaal af. Het resultaat is geweldig. Laat de drank, en het eten, maar komen, zou ik zeggen.

9 comments to Het zomerseizoen is begonnen!

  • ineke

    hoi Rudy en Marcel,

    wat ziet het er weer mooi uit,van pa al over jullie picknicktafel gehoord,die is erg mooi geworden.Ben benieuwd hoe het huisje wordt.
    Hier verder alles goed.
    dikke kus van mij xxxx

  • Mirjam Soonieus

    Hoera we zijn weer op de hoogte!!!
    Wat een mooie tafel. Dat is altijd gezellig om met ze alle aan te zitten of bij elkaar aan te schuiven als er meer kleine groepen zijn.
    Het is wel weer een leuk project, dat zomerhuisje.
    Als de buiten kant af is kan je altijd in de winter weer verder aan de binnenkant :-)

    Groetjes uit het haagje Mirjam enRob

  • Judith

    Wat leuk om weer een update te kunnen lezen! Het ziet er allemaal weer prachtig uit en jullie blijven lekker bezig ;-)

  • erna

    Heerlijk om te horen dat de B en B begint te lopen, en dat alle gasten tot nu toe zo positief zijn.Dat kan ook haast niet anders in zo’n mooi huis en en mooie omgeving.
    Misschien is nu wel een roofvogelbabytje gered met de vogels uit jullie schuur. Zo gaat dat in de natuur.
    Mooie tafel met mooie slotbouten. we gaan er volgend jaar zeker gebruik van maken.
    groetjes Gert en Erna

  • rik en hanny

    Prachtige tafel, ben benieuwd of we tijd hebben om er lekker te zitten!
    Leuk om met dat huisje aan de slag te gaan. Zal wel weer een plaatje worden. Dat kunnen we wel aan jullie overlaten.
    Hier heerlijk zomerweer. Lekker in de tuin bezig.
    Tot over 1 1/2 week.
    Dikke kus, Hanny

  • Jolanda R.

    Eindelijk weer wat te lezen uit jullie avonturenboek!!! Blijf het erg leuk vinden om zo op afstand jullie ontwikkelingen te volgen. Het gaat er steeds mooier uitzien en bevestigt alleen nog maar meer mijn wens om ook een keer die kant op te willen komen, met zijn 5en. Wens jullie weer veel inspiratie en succes!!
    Liefs Jolanda R.

  • Annemarieke

    leuk weer wat te lezen! En begrijp uit het verhaal van de tafel dat Oom Joost is geweest! Vast bijzonder om hem daar al zo gauw na het overlijden van tante Wil te mogen begroeten.Fijn voor jou Rudy!

    Liefs Annemarieke

  • Wim & Marjan

    Hoi Rudy en Marcel.

    Jullie zijn er maar druk mee! Het ziet er echter weer uitstekend uit. Nu ook de gasten binnen komen, ziet het er voor jullie zonnig uit. Nog een goede zomer met veel gasten en mooi weer.

    Groet,
    Wim & Marjan

  • At en Elly Verschoor

    Hoi Marcel en Rudy,
    Nu bij ons de situatie behoorlijk is verbeterd, hebben we weer tijd om jullie te volgen. We doen dat altijd met veel interesse en plezier. Over het resultaat kunnen jullie trots zijn. We hopen dat jullie in Zweden ook zo’n mooie zomer hebben als bij ons en veel klanten. Succes verder.
    Groetjes At en Elly

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>