Nieuw project gestart…

Hallo Trouwe Lezers……. Ja, jullie wel, wij zijn op het ogenblik niet zo aanwezig op onze site. Druk met van alles en nog wat! En dan hebben we het hoofdzakelijk over de “rand” zaken. Ja, wat zijn “rand” zaken? Die bestaan eigenlijk niet! Alles is belangrijk. Ook de trapleuningen bijvoorbeeld. Buiten het feit dat het een eis is van de gemeente, is het ook wel zo prettig dat we er een hebben. Zelf gebruikten we hem al twee jaar niet! Hoewel Rudy gisteren onder het eten bekende dat ze hem, nu hij er toch zit, hem ook gewoon gebruikt!

Maar los van dat, zijn we ook bezig om de buiten activiteiten compleet te krijgen. De kogel is door de kerk! We hebben toch ook maar kano’s aangeschaft!Linder Inkas 525 Echte aluminium, geschikt voor de verhuur. We waren sterk in twijfel, ivm de prijs! Maar iedereen rade ons aan om toch maar aluminium te nemen. En na veel onderhandelen zijn we er met de verkoper uitgekomen. Uiteraard ook meteen zwemvesten en peddels. Compleet dus!

Ook Harm is geweest. We hebben diverse routes uitgezet op GPS. Zowel voor de op de fiets, als wandel dan wel vaar routes. Dus, zeg het maar, waar en hoe je ergens heen wilt! Mogelijkheden te over! Maar naast het uitzetten van routes heeft Harmen ook wegwijs gemaakt met GPS. Voor verhuur om precies te zijn.

Maar naast dit alles zijn we begonnen aan het eerste vakantie huisje! We starten nu maar eerst met het “kleinste huisje”. We moeten zelf eerst even op adem komen na ruim twee jaar verbouwen. Nu een project dat valt te overzien, hopen we! Het dak lekte er al jaren. Je snapt wat er dan gebeurt met een dak…. . ook de schoorsteen was destijds van kalkzandsteen gemaakt. (witte stenen) nu niet echt een steen voor een Zweedse schoorsteen. We konden hem zo afplukken. Letterlijk konden we de stenen er zo vanaf stapelen. Een deel van het dak, hoofdzakelijk rond de schoorsteen en op de hoek, is vervangen. Ook zijn de pannen die twijfelachtig waren zijn vervangen. Het huisje kan nu mooi opdrogen. We willen hem voordat de winter begint voorzien hebben van een nieuwe schoorsteen en de buitenkant in de verf en de ramen en deuren op de juiste plaatsen. Dan kunnen we tijdens de winter aan de binnenkant werken zodat we volgend jaar, mogelijk van de winter al, er een vakantie huis(je) bij hebben. Bedankt nog Harmen, voor al je inzet en enthousiasme!

 

 

 

 

 

O ja we hebben ook nog even een boompje omgehaald. Komende winter hebben we genoeg hout voor de kachel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook de boekingen beginnen nu langzaam binnen te komen. Zeker niet onbelangrijk! Gisteren ook weer een paar mensen gehad die twee maal per jaar een klassiekers rally houden met hun vereniging. Ook zij waren diep onder de indruk over ons gebeuren! Een van hen had destijds in de krant gelezen over onze B&B. En ze hadden nu de stoute schoenen maar eens aangetrokken. Conclusie, dit was volgens hun een pracht locatie om te overnachten met hun auto’s! Dat vonden wij ook! (dat snap je).

Verder is hier de natuur letterlijk “ontploft”! Alles groeit als kool! Het gras moet twee keer in de week gemaaid worden! Op de juiste momenten een buitje en verder hoge temperaturen en veel zon. Goed weer dus, al voor weken nu………! Hopelijk blijft het deze zomer zo! Dan maar een keertje extra maaien! Maar alles bloeit volop. Ook de lupine is er klaar voor. Nog een weekje denk ik en dan bloeit ook deze als onkruid langs al de wegen. (Deze foto van de ondergaande zon is van twee weken geleden. Nu zitten de bomen vol met blad.)

Goed ik ga er een eind aan breien. Het heeft lang genoeg geduurd. Rudy moet de plaatjes er maar snel bij zoeken. Dan kan hij op de site geplaatst worden. Hopelijk tot snel, en O,ja….. sterkte met het weer, in Nederland…..! Groeten uit een zonnig Zweden…

4 comments to Nieuw project gestart…

  • Mirjam Soonieus

    Heerlijk dat het weer bij jullie zo lekker is dan krijg je gelijk ook buiten activiteiten er bij.
    Het is natuurlijk ook al een stuk langer licht bij jullie dan hier. Deze maand is alweer de langste dag.
    Met de kano en de gps zijn er gelijk weer plenty mogelijkheden.
    Krijg er gelijk weer zin in.
    Jullie zijn goed bezig
    groetjes uit het Haagje Mirjam

  • Ha dame en heer, nu ik alles met eigen ogen heb kunnen aanschouwen, zijn de verhaaltjes nog leuker om te lezen. Gaaf dat jullie nu kano’s hebben. Nu nog de gasten die ze gaan gebruiken. Hoe is het bruiloftsfeest trouwens geweest. Succes met het kleine huisje. Groetjes ook van Erwin. Ivonne

  • rik en hanny

    Ook hier nu lekker zomerweer. Wat hebben we er lang op moeten wachten, maar nu heerlijk genieten.
    Het lijkt wel of die zonsondergang bijgekleurd is, Rudy.
    Waanzinnig hoor.
    Kan niet wachten om weer bij jullie te zijn en te genieten van al het moois.

    Liefs uit het zonnige Wijdenes.

  • Annemarieke

    Geweldig verhaal en weer geweldige plaatjes. We moesten er inderdaad op wachten maar dan krijgen we ook weer wat!
    Goed dat jullie die kano’s gekocht hebben. Niets zo lekker als een rondje water op de boot.
    Hier het weer af en aan, vandaag weer wat fris, maar we houden hoop nu ook wij er aan gesnuffeld hebben!

    Liefs Annemarieke en Tim

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>