Weer een tijd geleden………..

Zaterdag avond, de zelf maak pizza staat in de oven en het is wéér later geworden dan er  “normaal” voor de zaterdag avond op de planning staat. We hebben het nu even voor het gemak over de tijd! We zouden eigenlijk visite krijgen maar belde vanmorgen af in verband met een enorme verkoudheid! Zoals het door de telefoon klonk was het een prima keus, wij beginnen er net weer vanaf te raken. Maar het bezoek staat nu voor volgende week op de planning! Gezellig (gezien de visite) als ze wat eerder komen kunnen we misschien nog wat leuks gaan doen op het meer, vissen of Sparken bijvoorbeeld.

Wij hebben de draad inmiddels weer opgepakt, volop bezig met de klus en tevens de gebruikelijke zaken ook weer afgehandeld. Tandarts bezoek, verf, hout en de andere dagelijkse boodschappen gedaan. En vandaag weer een dag gehouden waarin we de hele boel maar weer eens aan de kant hebben geruimd. We zijn namelijk aan de laatste kamer begonnen zoals je weet. Dat houd in dat dáár tijdens de gehele verbouwing, van afgelopen periode, alles steeds is heen gegaan. Elke keer als er weer aan een nieuwe kamer werd begonnen verhuisde alles naar de “laatste kamer”! Maaaaar! nu moet ook deze kamer leeg! Ook de kerstspullen konden weer voor het hele jaar opgeborgen worden. Alles was verdeeld in de gang gezet. Wat naar de schuren moest was zolang in de bus gezet. En wat naar zolder moest stond op de eerste verdieping nog opgestapeld. Nu is alles weer op zijn plek, en de kamers zijn weer klaar voor verhuur. Ook zijn de laatste ramen klaar en ziet het huis er niet meer uit als een ‘kraakpand’, zoals Rudy telkens zei. Er komt weer lekker veel licht naar binnen.

Naast de voor ons inmiddels vertrouwde klus zaken zijn er ook een aantal andere taken bij gekomen. De term PR. In grote lijnen samen gevat reclame!!! Onze zakelijke site is inmiddels los gekoppeld van deze “privé” site. En we zijn nu met onze nieuwe zoeknamen  hopelijk ook wat gemakkelijker te vinden, onder de naam www.bbzweden.com bijvoorbeeld! Of op zijn Zweeds, bbsverige, probeer het maar eens. De naam Lovsjonherrgard was blijkbaar toch wel wat moeilijk te vinden. Ik moest hem vaak spellen, zelfs voor een Zweed! Maar maak je geen zorgen de oude naam komt niet te vervallen hoor, die blijft gewoon bestaan. Ook aan de website wordt hard gewerkt. Dus………., wanneer je iemand over ons verteld, is deze nieuwe naam veel gemakkelijker te onthouden.

Los van reclame maken hier in huis, bezoeken we op het ogenblik ook een soort van workshops. Dit gaat over de samenwerking tussen gastenverblijven en gidsen. We zijn er nog niet achter of het nu wel de gewenste resultaten gaat opleveren. Maar het is op uitnodiging van de overheid. We zijn benieuwd…………………! Ze hebben sinds enige tijd een eis gesteld aan de term “gids”. “Vroeger” riep iedereen die maar enigszins iets van de omgeving wist dat hij of zij een gids was. Maar nu moet je een bepaalde opleiding hebben gehad. Het gaat wel erg ver, en het lijkt alsof er geen middenweg is. En als je ziet wat ze dan voor vergoeding per uur vragen. Dan is dat voor onze gasten geen optie (vele met ons). Maar volgende week donderdag is de volgende avond, en hopelijk krijgen we dan antwoord over deze opmerking.

Sorry, maar we zijn inmiddels weer een week verder!

Zo ook een vergadering en ga zo maar door………..! Maar deze was wel weer wat verhelderend. Je merk wel dat er toch in Zweden anders gedacht is over de term “commercieel”! Gelukkig maar zou ik bijna zeggen. Ook zijn we al in een gevorderd stadium om met een collega een week arrangement aan te bieden op de fiets. Zodra hij in de lucht is hoor je hier meer over natuurlijk. Verder was het tweede bezoek aan de tandarts niet veel meer belovend maar de boel is weer op orde zullen we maar zeggen .

Wel erg leuk waren de volgende zaken de afgelopen week, de elektricien is zo goed als klaar, hoera! Zeker niet persoonlijk bedoeld hoor. Nee versta me goed, hier hebben we een goede aan moet ik zeggen. We hebben nu een nieuwe stoppenkast in de kelder en een deel van het huis is beter verdeeld. En we hebben zelfs nog wat reserve. Hij komt nog één keer terug voor de laatste dingen in huis. Wel hebben we nog wat zaken in de vakantie huisjes. Maar dat is weer voor het volgende project! Ook ons afvoer systeem is weer nagelopen, dit valt nog steeds onder het installatie pakket. Maar het was weer een stukje verbeterd. Ik zal je de sappige details besparen maar het was schoner geworden zullen we maar zeggen. En, “last bud not least”, ook de rookkanalen zijn allemaal nagekeken. Daar kwamen plussen maar ook weer minnen uit. Het mooie is dat al mijn stenen kachels zijn goed gekeurd!!! Bijna uniek, wel moeten er nog wat kleine dingen aan gedaan worden, maar die kan ik hoogstwaarschijnlijk zelf. Helaas moet ik wel een afzuiging op onze schoorsteen hebben. Doordat de verwarming niet meer via de schoorstenen gaat (aardwarmte)worden deze natuurlijk niet meer warm en droog gestookt. Hierdoor is er veel minder trek in de schoorsteen. Voor de boven verdieping heb ik dus extra trek nodig. De immense schoorsteen heeft in het begin dus een zetje nodig. Je voelt het zeker al,”kost weer geld”, maar ik heb daardoor wel een back-up als verwarming voor het geval als de boel uitvalt. Ook moet ik aan een loopbrug (getje)op het dak. Onze nieuwe schoorsteenveger (de oude is niet van het dak gevallen ,nee!) de oude is met pensioen.  Deze was nog van de oude stempel zullen we maar zeggen, die liep zo nog over het dak. Voordeel wel, de vaste buitenladder kan ook weg, deze kan ik dan weer op de vakantiehuisjes gebruiken.

Nou , we zijn weer bij, ik kreeg al op mijn kop, waar of de nieuwe berichten bleven………….?

 

 

 

 

 

 

Groeten uit weer een prachtig vers wit en vriezend Zweden.

7 comments to Weer een tijd geleden………..

  • Joline

    Fijn om weer iets van jullie te horen ( lezen eigenlijk ). Dat van dat fiets arrangement klinkt interessant!
    De laatste kamer alweer…heb van de week de foto’s van de allereerste bezichtiging bekeken. Weemoed, echte pioniers! Wat zou Lars ( makelaar) ervan vinden?
    Liefs uit een koud Heerde,
    Joline

  • Mirjam Soonieus

    Wat gaaf dat al de originele kachels goed zijn bevonden. Alleen weer jammer dat je een afzuiging moet plaatsen voor het goed resultaat.
    Laatste kamer, laatste lootjes en dan heeft alles in het grote huis zijn eigen plek.
    Goed bezig!!!!!
    Groetjes uit een wit Haagje Mirjam

  • Klms

    Aha, dus daarom was de royal suite zo blauw toen je de open haard aanstak… We hadden als zo’n vermoeden he?
    Succes met de laatste kamer.
    Het wordt vast weer prachtig, net zo mooi als al die andere kamers.
    Succes!
    Liefs uit Tiel

  • Annemarieke

    Wat leuk dat ze goedgekeurd zijn. Hoe heten ze ook alweer in het Zweeds??
    Laatste kamer tsjonge en al die plannen die jullie beschrijven. Leuk hoor!
    Liefs Annemarieke

  • Wim & Marjan

    Hoi Rudy en Marcel.

    Jullie hebben een mooie website gekregen. Hij zit goed in elkaar. De kamers zijn prachtig en hier moeten jullie wel respons op krijgen. Nu nog even de laatste kamer afmaken en het seizoen kan beginnen.

    Groet,
    Wim & Marjan

  • Simone

    haha, ik dacht dat de deurpost een spiegellijst was, het heeft even geduurt voordat ik de lijmklemmen begreep :) .

  • Wil en bert

    Zo dat is weer een heel verhaal vanuit Zweden. Leuk om zo op de hoogte te komen en te blijven van alles wat zich daar bij jullie afspeelt. Ga zo door..Kus van ons

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>